studentenkapper Utrecht

3 aandachtspunten bij het kopen van een leren jas

Gefeliciteerd, je hebt besloten om een leren jas te kopen! Dat is in elk geval een prima uitbreiding van je garderobe en bij goed onderhoud kun je er echt jaren van genieten. Je zult er inmiddels wel achter zijn gekomen dat echt leren jassen behoorlijk duur zijn. Daar staat de duurzaamheid en het feit dat leer tijdloos is tegenover. Je leren jas raakt nooit uit de mode. Wanneer je een echt leren jas wil kopen is het handig als je weet waar je op moet letten bij de aankoop. 

Soort leer

Leer is een 100% natuurlijk product en afkomstig van dierenhuiden. Het is er in diverse soorten en kwaliteiten. Denk bijvoorbeeld aan nappa, schapenleer, nubuck, koeienhuid of suède. Elk met hun eigen kwaliteiten, voordelen en nadelen. Omdat je van plan bent een echt leren jas te kopen waar je lang plezier van wil hebben, is het belangrijk om stil te staan voor welk soort leer je gaat kiezen. Wil je een leren jas die soepel valt? Dan kies je het beste voor lamsleer of kalfsleer. Deze leersoorten zijn minder stug zodat ze soepel vallen. De kwaliteit van lamsleer en kalfsleer is wel minder dan van andere soorten. Voor de meeste jassen wordt stugger leer gebruik dat afkomstig is van de koe, hert, bizon of een geit. Dit leer is vaster van structuur waardoor het langer meegaat en minder slijtage vertoont. 

Pasvorm

Een ander zeer belangrijk punt om op te letten bij het kopen van een herenjas van leer is de pasvorm. Het is bij een leren jas belangrijk dat de schouders van de jas precies goed zitten. Wanneer de jas te krap zit bij de schouders zul je merken dat het lastiger is om je armen goed te kunnen bewegen. Een leren jas die te groot valt ziet er juist weer wat suf uit. Dat is natuurlijk niet de bedoeling van je stoere leren jas. Het beste pas je een leren jas met een dikke trui eronder. Zo weet je dat je de leren jas ook in de winter kunt dragen. 

Stijlen
Je zult zien dat je kunt kiezen uit veel verschillende stijlen bij een leren heren jas. Ga je voor een sportieve stijl dan kies je voor een kort jack in biker stijl met leuke details als ritsen en soms een tailleband. Daarnaast zijn er ook bomberjacks te koop. Deze zijn ook sportief maar meer casual. Wil je toch liever een iets klassiekere stijl dan kun je kiezen voor een flightjack. Dit zijn los vallende leren jacks in bruin of zwart. Vaak hebben deze jassen een bontkraag en heerlijk diepe zakken.