De zomer staat voor de deur!

Het is bijna zover, de zomer! Het hele jaar kijk je ernaar uit en nu is het bijna zover. Mooi weer, gezellig BBQ, dagjes naar het strand, supertof natuurlijk. Het is ook erg leuk om een tripje met een jacht te maken, meer info hierover? Lees dan snel verder.

Boottrip maken

Nu de zomer eraan komt is iedereen natuurlijk plannen aan het maken, vakanties aan het boeken, weekendjes weg aan het organiseren, superleuk! Wist je ook al dat je een heerlijk dagje/weekje kunt varen door Friesland? Bij Zijda yachting Sneek kun je nu jouw ideale jacht huren om zo op een heerlijke zomerse dag te varen door Friesland. Zijda.nl heeft jachten te huur in verschillende prijsklassen, neem dus snel een kijkje!

Een eigen boot kopen

Veel mensen dromen ervan, een eigen boot hebben en kunnen varen waar en wanneer je maar wilt. Er zijn een aantal belangrijke punten waar je op moet letten bij het kopen van een boot. Zo moet je nagaan waar jij precies een boot voor koopt, wil je graag een boot om een dagje te varen, weekendjes weg te gaan, of er zelfs mee op vakantie te kunnen? Vervolgens moet je ook nagaan of je een zeilboot wilt of juist een boot met een motor? Het is dus erg slim om eerst een overzicht te maken van de eisen die jouw boot moet hebben. Een boot is erg prijzig, mocht je dus geen verstand hebben van boten is het aan te raden om een expert in te schakelen, deze kijkt naar de technische staat van de boot zodat jij weet wat je koopt. De prijs van een tweedehandse sloep begint ongeveer bij de 10.000 euro en loopt op tot een ton.

Hoe zit het met een vaarbewijs?

Dit is misschien een onderdeel wat je snel over het hoofd zult zien maar voor bepaalde boten heb je een vaarbewijs nodig. Je dient in het bezit te zijn van een vaarbewijs bij boten vanaf vijftien meter of sneller kunnen als twintig kilometer per uur. Er zijn vijf verschillende soorten vaarbewijzen, dit zijn ze:

  1. Klein vaarbewijs 1 (KVB1)
  2. Klein vaarbewijs 2 (KVB2)
  3. Groot pleziervaartbewijs (GPB)
  4. Beperkt groot vaarbewijs (BGVB)
  5. Groot vaarbewijs (GVB)

Het spreekt waarschijnlijk voorzicht, met elk vaarbewijs mag je weer iets grotere en zwaardere boten besturen. Op google zijn erg veel sites te vinden met meer info over het behalen van een vaarbewijs en welke jij nou precies nodig hebt.