Duur is niet altijd beter

Een e bike moet je veel comfort brengen. Zeker weten dat het je plezier en een praktische vervanger is om je duurzaam te verplaatsen. De vraag speelt door je hoofd als je er een gaat kiezen en kopen: wat is de beste e bike. Een aanschaf waar je over nadenkt want het is een aanslag op je portemonnee. Tenminste daar ga je vanuit. Maar de beste koop is lang niet altijd die luxe of dure uitvoering. De hamvraag is of de elektrische fiets aan jouw specifieke wensen voldoet. De prijs is daar natuurlijk slechts één onderdeel van.

Stabiel is veilig

Wanneer je een fiets wegzet op de standaard wil je dat hij blijft staan. Maar ook wanneer je even afstapt en de fiets aan de hand vasthoudt. Een e bike weegt nogal wat en je wilt hem behoeden voor schade doordat hij is gevallen. Dan hebben we het nog niet over je eigen risico van een vallende fiets. Een deugdelijke standaard helpen als je de fiets wegzet. Moederfietsen zijn zelfs uitgerust met een standaard die je fiets verticaal rechtop neerzet. In de winkel elektrische fietsen weten ze er alles van en is deze functie optioneel.

Gebruiksvriendelijk

Een elektrische fiets middenmotor doet je fiets lichter lijken en heeft veel kracht. Wanneer je bent afgestapt bij een stoplicht wil je de e bike in balans houden en snel weer opstappen. Dit verhoogt je veiligheid van de bestuurder en medeweggebruikers. Veiligheidseisen zijn speerpunt voor de bedenkers en makers van deze gewilde fietsen. Vaak maakt een kwetsbare groep fietsers er gebruik van. Senioren die al wat sneller uit balans zijn en minder snel reageren en corrigeren. Maar ook ouders met één of twee zitjes met een wiebelend kind als bagage. Een ongeluk zit in een klein hoekje, dus oog voor veiligheid is noodzakelijk.