Kleuren in kleding moeten kloppen

Om smaakvol voor de dag te komen hoef je geen designers outfit aan te schaffen. Let op eenvoudige kleine dingen en het laaghangend fruit in de mode doet al wonderen voor je looks. Daar is goede kleurkeuze er één van. Al mag tegenwoordig colorblocking (het combineren van grote en contrasterende kleurvlakken in je kleding) helemaal in zijn, kleuren moeten bij elkaar kloppen. Match een T-shirts extra lang in een pittige kleur die wel in het patroon als kleur van je overhemd terugkomt en je zit goed. Want niet alleen het standaard witte ondershirt werkt goed onder een overhemd. Durf met kleuren te combineren om een net even ander effect te krijgen. 

Kleding moet altijd goed passen

De mooiste outfit charmeert je niet als de maat niet goed is. Ook stijlvolle en kwalitatief goede en mooie kleren verliezen aan stijl zonder de juiste maatvoering. Te strak, te wijd, te lang of te kort? Het ziet er altijd een tikkeltje armoedig uit. Wat ze ook zeggen. Zelfs de mode van oversized kleding die af en toe de kop opsteekt kent zijn eigen regels. Voor het menselijk lichaam waarvan de maten voor de armen en benen wat afwijken van de standaardmaten, is er een modelijn van het overhemd extra lange mouw. Dat komt het lange lichaam ten goede. Lange mensen worden doorgaans sexy gevonden. Zeker als ze goed gekleed gaan.

Ten alle tijden verzorgde kleding

Kom niet aan met verfrommelde bloesjes en verwassen t-shirts als je er goed op wilt staan. Mode is een kwestie van smaak en stijl. Maar je kleren goed verzorgen, en daarmee tijdig vervangen, is van alle tijden.  Even netjes wassen, strijken, knoopje aanzetten en weer goed mixen en matchen met wat je nog meer aan kleding hebt, doet  je garderobe groter lijken. Kleine moeite, groot plezier. En duurzaam…