Cambio jeans

Gebruik botox voor een ontspannen huid

Botox bestaat uit een aantal spierontspannende injecties die ervoor zorgen dat de spanning van je spieren afgaat. Botox-injecties staan ​​vooral bekend om het vermogen om rimpels in het gezicht te verminderen. Ze worden ook gebruikt voor de behandeling van aandoeningen zoals nek spasmen (cervicale dystonie), overmatig zweten (hyperhidrose), een overactieve blaas en lui oog. De injecties helpen ook chronische migraine voorkomen. De injecties gebruiken een toxine genaamd onabotulinumtoxina om tijdelijk te voorkomen dat een spier beweegt. Dit gif wordt geproduceerd door de microbe die botulisme veroorzaakt. De spierontspannende injecties worden vooral gebruikt om rimpels tegen te gaan. Vroeger gebruikte vooral mensen boven de 40 jaar deze injecties, maar tegenwoordig zie je dit al bij jongvolwassenen.

Hoe werkt een botox behandeling?

De behandeling maakt gebruik van injecties die op de specifieke plek van je lichaam worden ingespoten. De botox blokkeert zenuwsignalen naar spieren. Als gevolg hiervan kunnen geïnjecteerde spieren niet samentrekken (opspannen). Deze effecten zijn altijd tijdelijk, maar kunnen enkele maanden aanhouden. De geïnjecteerde spier hangt af van het primaire aandachtsgebied. In één sessie kunnen meerdere gebieden worden behandeld. De spieren staan continu in rust, waardoor de huid strak en glad blijft. Zo trekken rimpels naast de ogen of het voorhoofd weg, maar worden ook aandoeningen als nek spasmen en overmatig zweten verholpen. De injecties zijn dus niet alleen voor beauty-doeleinden, maar verhelpen ook vervelende fysieke klachten.

Voor welke lichaamsdelen gebruik je botox?

De meest voorkomende plek voor botox is het gezicht. Mensen trekken rimpels rondom de ogen of het voorhoofd strak door de spierontspannende injecties. Naast deze plekken, bestaan er ook veel andere manieren om de injecties in te zetten. Een andere functie van de behandeling is bijvoorbeeld het tegengaan van overmatig zweten. De vloeistof zorgt ervoor dat de signalen die zweten veroorzaken worden geremd, waardoor het lichaam minder gaat zweten. Ook zie je de behandeling vaak terug bij hand- en voetzolen. Wie last heeft van overmatige hand- en zweetvoeten gebruikt de injecties om ook hier het overmatig zweten tegen te gaan. Ook de hoofdhuid wordt regelmatig geïnjecteerd om zweten te voorkomen. Hierdoor wordt haar minder snel vet.

De snelle werking van botox

Veel mensen die hun uiterlijk snel willen verbeteren, kiezen voor Botox omdat het vrijwel direct resultaat geeft. Zodra je de Botox-injecties hebt gekregen, zie je al na drie tot vier dagen resultaat. Botox blijft echter ongeveer 3 maanden na uw injecties werken. Na deze periode beginnen de spieren langzaam weer te ontspannen, en worden de lijntjes en rimpels weer zichtbaar. Het is dus belangrijk om regelmatig een nieuwe behandeling te ondergaan voor blijvend resultaat. De behandeling is snel voorbij waarna je ook meteen alle activiteiten weer kunt doen. Je hoeft dus niet enkele dagen thuis te blijven van werk maar kan meteen weer door met de dagelijkse activiteiten. Dit maakt de botoxbehandeling extra aantrekkelijk.