Brands to watch: Nubikk

Het Nederlandse schoenenmerk Nubikk heeft de laatste jaren een flinke stempel op de mode in het straatbeeld gedrukt. Steeds vaker zie je jonge dames (en de heren ook trouwens) lopen met dit gave merk aan hun voeten. En dat is ook niet voor niets. Nubikk, opgericht door Daan Baeten en Rene Chabot, staat voor het uiten van je eigen stijl en identiteit. De designs lopen flink uiteen, van stoere boots tot sportieve sneakers en feestelijke enkellaarsjes met een hak. Zo daagt Nubikk de meest diverse vriendengroepen uit om dezelfde brand te dragen, maar toch je eigen identiteit binnen de groep te behouden. Op zoek naar je eerste paar Nubikk’s? Lees dan snel verder waar je allemaal op moet letten.

‘The perfect fit’

Wat tricky kan zijn als je je schoenen online koopt, is dat ze misschien iets te krap of te ruim vallen. Maar gelukkig is hier bij de meeste webwinkels rekening mee gehouden, en kun je in een overzicht precies zien hoe ze vallen. Het kan ook handig zijn om te vragen aan mensen in je omgeving hoe hun Nubikk bij hun vallen. Bij leren laarzen is het namelijk vaak zo dat je ze de eerste weken in moet lopen, zodat ze zich naar je voet vormen. Dus stuur ze niet gelijk terug als ze iets krapper lijken te zitten, dit ligt dan niet aan dat het de verkeerde maat is.

Van leren schoenen inlopen kun je de eerste weken nogal pijnlijke blaren krijgen op je voeten. Gelukkig heb ik hier een handige tip voor, die ik zelf standaard toe pas bij nieuwe laarsjes: trek als extra sok een boterhamzakje aan je voeten, en trek dan je schoenen aan. Doordat een boterhamzakje glad is, ontstaat er geen wrijving tussen je huid en de binnenkant van de schoen. Die wrijving veroorzaakt namelijk blaren. Je zult merken dat je nieuwe Nubikk’s binnen no time als gegoten zitten en klaar zijn om de streets te rocken!

Hou je Nubikk’s regenproof!

In Nederland hebben we te maken met wisselende weersomstandigheden, waardoor onze schoenen niet altijd even nieuw meer ogen. Een flinke regenbui kan je schoenen al aardig vernaggelen. Het is daarom ontzettend belangrijk dat je je schoenen na aankoop meteen insprayt met een vuil- en vochtafstotende spray, voordat je ze aantrekt. Om ervoor te zorgen dat je Nubikk’s fresh blijven, raad ik aan om ze elke maand een keertje goed in te sprayen. Zo kun je zorgeloos door de herfstbuien wandelen of fietsen, en blijven je schoenen er goed uit zien. Deze spray verkopen ze vaak ook online, dus die kun je dan gelijk met je schoenen erbij bestellen. Scheelt weer een tripje naar de drukke winkelstraat op zaterdagmiddag!