Hoe kom ik aan een mondkapje en een coronatest?

Steeds meer gaat weer open en langzaam krijgen we onze vrijheid weer terug. Dit is natuurlijk hartstikke fijn, maar er zijn een aantal dingen wel goed om te weten. Zo is het op heel veel locaties nog steeds verplicht om een mondkapje te dragen. Daarnaast gaan meer dingen weer open, maar moet je hier wel een negatieve testuitslag op corona kunnen laten zien. Maar waar koop je mondkapjes? En hoe kom je aan corona-zelftesten?

Mondkapjes 

Mondkapjes zijn er in ontzettend veel varianten. Je hebt de saaie witte medische mondkapjes, die vooral bedoeld zijn als bescherming. Daarnaast kiezen steeds meer mensen voor een stoffen mondkapje met een leuk kleurtje of printje erop. Zo ben je beschermd, maar kun je toch iets dragen wat leuk staat bij de outfit van die dag. Er zijn dus veel verschillende mondkapjes verkrijgbaar. Voor medisch-verantwoorde mondkapjes kun je kiezen voor mondkapjes van mondkapjes.be. Hier vind je mondkapjes in alle soorten en maten, van ffp1 tot ffp3, zelfs in verschillende kleuren. Voor trendy mondkapjes kun je altijd een kijkje nemen bij je favoriete webshop of bij die leuke winkel bij jou in het dorp. 

Testen 

Voor toegang tot bijvoorbeeld een festival of een vliegtuig, wordt steeds vaker gevraagd om een negatieve testuitslag op het coronavirus. Je kunt je op verschillende manieren laten testen. Zo kun je je altijd kosteloos laten testen bij de GGD. Het enige nadeel hieraan is dat je vaak lang op de testuitslag moet wachten. Wil je nou sneller de uitslag van de test, dan kun je ook naar een teststraat waar ze werken met sneltesten. Je moet deze testen dan wel zelf betalen, maar je hebt wel binnen een half uur al de uitslag. Wil je helemaal snel werken, kies dan voor een corona zelftest kopen. Je kunt je op deze manier eenvoudig en snel thuis testen, waarna je ook gelijk binnen vijftien minuten de uitslag hebt.