Modetrends van 2020

In de mode wordt alles wat oud is weer nieuw, en de sneakertrends van 2020 vormen absoluut geen uitzondering op deze regel. Verwacht details van sneakers uit je kindertijd om een ​​welkome comeback te maken, zoals retro kleurstellingen, klittenband en andere old-school details. Die style zie je ook vaak terug in de schoenen van Red Rag kids

Weet je nog dat mensen voorspelden dat de wederverkoopmarkt voor sneaker zou crashen als COVID-19 toesloeg? Weet je nog dat kalenders voor merkreleases zo in de war waren dat het twijfelachtig was of we ooit weer een schoen zouden zien vallen op tijd? Weet je nog dat mensen dachten dat niemand dit jaar al te geïnteresseerd zou zijn in het kopen van sneakers, omdat ze in plaats daarvan gefocust zouden zijn op het oppotten van kostbare middelen terwijl de wereld tot stilstand kwam? Die dreigende dreigingen kwamen gelukkig niet echt uit.

Over het algemeen ziet het leven op aarde er nu drastisch anders uit dan eind 2019, maar de wereld van sneakers is niet veel veranderd. Er zijn tegenslagen geweest – veel schoenen liepen vertraging op, spraakmakende schoenen werden geannuleerd en Nike verloor $ 790 miljoen in een kwartaal – maar de manier waarop we schoenen consumeren is niet fundamenteel veranderd.

Het laat in ieder geval zien dat mensen die het leeuwendeel van hun vrije tijd en besteedbaar inkomen aan sneakers besteden, een veerkrachtig (en misschien onbewust) stel zijn. Door de wereldwijde pandemie, de economische ineenstorting en de burgerrechtenprotesten wankelde deze mensen niet in zijn toewijding.