Zilvershampoo voor koele lokken

Met zilvershampoo haal je de ideale tegenhanger in huis voor de warme tonen in je (geverfde) blonde haren. Wil jij graag de koele tint van je lokken behouden? Lees dan even verder. Hieronder alles wat je wilt weten over het gebruiken van zilvershampoo.


Wat doet zilvershampoo?


De blauwe en paarse pigmenten in zilvershampoo neutraliseren de gele tonen in je haar. Hierdoor blijven je blonde lokken mooi koel van tint. Dit is een ideale shampoo voor blond geverfd haar. Ook al loop je bij de kapper vandaan met koelblonde of asblonde haren, na verloop van tijd kunnen die ongewenste gele en oranje tonen toch weer opduiken. Maar ook als je van nature blond haar hebt kun je zilvershampoo gebruiken voor een koelere tint.


Hoe gebruik je zilvershampoo?

Hoe vaak je zilvershampoo gebruikt en hoe lang je dit laat intrekken hangt af van het resultaat dat je wilt bereiken. Door de shampoo langer te laten intrekken worden meer pigmenten opgenomen. Voor natuurlijk blond haar kun je de shampoo een minuut laten zitten. Voor geverfde lokken kun je de shampoo wat langer laten inwerken – tot zoโ€™n vijf minuten. Wil je echt asblonde haren, dan kun de shampoo nog net wat langer laten inwerken.


Krijg je paars haar van zilvershampoo?


Gebruik je zilvershampoo voor de eerste keer dan kun je wel even schrikken van het intens paarse kleurtje van deze shampoo. De vraag of je lokken paars uit gaan slaan zal vast door je hoofd schieten. Door de shampoo op de juiste manier te gebruiken hoef je je hier geen zorgen over te maken. Heb je de shampoo per ongeluk toch wat te lang laten zitten? Geen stress, de paarsige gloed is na gemiddeld twee wasbeurten weer verdwenen. Daarbij ben je met een paarse gloed ook niet helemaal off trend. Misschien is dit zelfs wel het effect dat je wilt bereiken.


Is de shampoo slecht voor je haren?

Hoewel zilvershampoo niet slecht is voor je haar heeft het ook geen specifieke verzorgende werking. Hierdoor kun je ervaren dat je haar droger aanvoelt na het wassen met deze paarse shampoo. Het is dan ook fijn om na gebruik van de zilvershampoo je haren nog even te verwennen met een verzorgend haarmasker. Dit maakt je lokken direct ook zachter. Ter afwisseling kun je ook overwegen om in plaats van een zilvershampoo eens een haarmasker of conditioner te gebruiken met paarse pigmenten.


Hoe vaak gebruik je zilvershampoo?

Doordat zilvershampoo je haren niet per se verzorgd is het verstandig om ook juist gewone shampoo met voedende ingrediรซnten te blijven gebruiken. Eventueel met kleur beschermende eigenschappen. Voor het neutraliseren van gelige tonen kun je de zilvershampoo รฉรฉn keer week gebruiken. Wil je grijstinten in je haren zien, dan kun je de zilvershampoo zoโ€™n twee tot drie keer per week gebruiken.