Zwarte kleding in de zomer, kan dat?

Het is zomer! En hoe! Met een hittegolfje hier en een zweetdagje daar ontkomen wij niet aan het zomerse weer. Maar wat doen we dan aan met dit weer? Meestal denken we aan lichte en kleurrijke kleding tijdens de zomer, maar kan je eigenlijk ook zwarte kleding aan?

Jurkjes

Bijna niets is zo luchtig als een leuke zomerjurk! Van maxi tot mini, de opties zijn er allemaal om zo cool mogelijk de zomer door te komen! Naast Bohemian witte jurkjes en bloemenjurken, kan je ook best zwarte jurken aan! Afhankelijk van de stof, is het zeker mogelijk om zwarte jurkjes aan te doen zonder oververhit te raken. Denk hierbij bijvoorbeeld aan jurken met spaghettibandjes, off-shoulder mouwen of luchtige, wijde jurken. Deze modellen zijn namelijk van luchtige of “weinig” stof, waardoor je niet zo snel last zal krijgen van de hitte!

Topjes

Topjes zijn al snel goed voor hete zomers. Ze komen in heel veel verschillende soorten en maten, waardoor het heel makkelijk is om zwarte topjes te kunnen vinden die niet te warm zijn voor de zomer. Vooral een zware crop top is helemaal hip op dit moment! De crop top staat bekend om zijn luchtigheid en is ideaal voor een dag naar het strand of een avondje stappen in dertig graden! Je kan ze ook nog eens goed combineren met bijna alles. Van rokken tot jeans, het staat altijd leuk!

Broeken en rokken

Zwarte, lange broeken zijn misschien niet ideaal voor de zomer. Zwart neemt de warmte op en omdat de broek lang is komt er weinig lucht bij je benen. Wel kan je gemakkelijk zwarte shorts of rokken aan doen! Dit is namelijk kort genoeg en zorgt er dus voor dat de lichaamstemperatuur niet snel omhoog gaat. Wel moet je opletten dat je je handen niet verbrandt aan de stof!

Wil je nou inspiratie opdoen voor leuke, zwarte kleding voor de zomer? Kijk dan eens bij Back to Black. Deze winkel heeft een groot aanbod en zal dus vast wel iets voor jou hebben!