studentenkapper Utrecht

De beste manier om een wit overhemd te wassen

Een wit overhemd behoort tot de standaard garderobe van bijna elke man. Door hun zeer besmettelijke kleur zijn ze echter vaak maar kort te dragen en kan het zeer lastig zijn om vlekken te verwijderen. We geven u een tips hoe u het beste een wit overhemd kunt wassen.

Een overhemd wassen

Wanneer u het witte overhemd gaat wassen begint u met het losmaken van alle knoopjes en het verwijderen van kraagbaleinen. Het wassen in de machine gebeurd op een temperatuur van 40 graden. Gebruik voor het wassen van het witte overhemd het wasprogramma “fijnwas” of “overhemden”. De centrifuge wordt ingesteld op 600 toeren of minder. Gebruik slechts weinig wasmiddel. Nadat het overhemd gewassen is kunt u het overhemd het best direct uit de wasmachine halen en even goed ‘uitslaan’. Daarna hangt u het overhemd over een hanger en trekt u het alvast wat strak zodat de plooien al deels verdwijnen. Strijk het overhemd vervolgens terwijl het nog licht vochtig is.

Oei, een vlek op mijn overhemd

Het gebeurd iedereen. Juist wanneer je een wit overhemd draagt en zeer voorzichtig doet om niet te knoeien gebeurt het toch. Een vlek op uw witte overhemd, dat is balen! Een rode wijnvlek is één van de meest voorkomende vlekken op een wit overhemd. Geen paniek als het u overkomt! Wanneer u het overhemd direct droog dept nadat u geknoeid heeft en het getroffen gebied uitspoelt met koud water is er na een wasbeurt meestal niets meer van te zien. Belangrijk hierbij is wel om niet te hard te wrijven op de vlek omdat u anders de wijnvlek de kans geeft om in de vezels van de stof te dringen. In plaats van met gewoon water spoelen kunt u ook gebruik maken van mineraalwater dat koolstofdioxide bevat. Door de bruisende werking verdwijnt de vlek nog makkelijker. Was het overhemd daarna gewoon zoals u altijd doet.