Vloerlampen: Hoe kies je de juiste

Vloerlampen zijn een pluspunt, ze stellen ons in staat om de verlichting van onze ruimtes uit te dagen door te spelen met visuele effecten. Bovendien is de hoogte de beste optie om omgevingen te creëren en stijl toe te voegen aan de decoratie van ons huis. Het ontwerp van een vloerlamp is erg belangrijk, maar je moet ook rekening houden met de functie die hij zal hebben, de duurzaamheid, de ruimte waar je hem wilt gebruiken en wat je wilt bereiken.

Flexibiliteit

Als de functie die je eraan gaat geven is om het licht naar een bepaald punt te richten, dan zijn de verstelbare armlampen of de zogenaamde flexolampen je beste bondgenoten. Ze maken het mogelijk om specifieke gebieden te verlichten , bijvoorbeeld een ruimte om te lezen of te werken, waardoor jouw activiteiten met een passend licht worden vergemakkelijkt.

Een ander ontwerp dat ook als dimbaar kan worden beschouwd, zijn ontwerpen met meer dan één lamp. Degenen waarbij een bovenste lamp naar het plafond kan worden gericht om decoratief te verlichten en de andere naar beneden voor een specifieke activiteit. Degenen met een flexibele handgreep stellen je ook in staat om de hoogte en positie van het licht te kiezen.

Materiaal

Het is belangrijk dat de materialen, evenals het ontwerp van de lamp, passen bij de stijl die je wilt implementeren. Bedenk dat het niet hetzelfde hoeft te zijn als het plafond of de tafel, het idee is dat je speelt met de contrasten om je vloerlampen nog meer te laten uitkomen . Tegenwoordig heb je veel combinatiemogelijkheden: metaal, stof, vlechtwerk, glas, etc.

Houd er ook rekening mee hoeveel je eraan wilt besteden met betrekking tot het onderhoud ervan. Bijvoorbeeld, metaal is veel gemakkelijker te reinigen , je hoeft alleen maar een vochtige doek. Aan de andere kant worden stoffen die van stof zijn gemaakt, vaak viezer, vooral die met een lichtere tint.

Intensiteit regelaar

Een ander zeer nuttig element dat sommige vloerlampen hebben, is de dimmerschakelaar, omdat we hiermee het licht kunnen afstemmen op de ruimte of activiteit die we doen en dezelfde lamp voor verschillende functies kunnen gebruiken.

Als je in de woonkamer gaat genieten van je favoriete serie, dim dan je lamp om beter televisie te kunnen kijken en geef hem maximale intensiteit als je werkt of je kinderen spelen.