Wat is het verschil tussen bamboe en katoen?

Er zijn veel materialen waar shirt van gemaakt kunnen zijn. In dit artikel wil ik verder ingaan op het verschil tussen bamboe en katoen. Beide materialen groeien aan een plant en zijn heerlijk, toch zijn er wel een aantal verschillen tussen bamboe en katoen.

Bamboe of katoen?

Bamboe Stengels groeien ontzettend snel, ze kunnen wel een meter per dag groeien. Doordat alleen de stengels worden geplukt en de wortels blijven zitten, groeit de bamboe het hele jaar door. En kan er dus het hele jaar door bamboe geplukt worden. Ook zijn er bij de groei van bamboe geen kunstmest, pesticiden en insecticiden nodig. Bij de groei van bamboe is ook weinig extra water nodig. Doordat er zoveel gebruik wordt gemaakt van katoen in de textielindustrie wordt er veel gebruik gemaakt van kunstmatige groei bij katoen. Hier is veel extra water voor nodig. En is het gebruik van kunstmest, pesticiden en insecticiden vaak wel nodig voor een goede productie. Een Bamboe T-shirt zit niet alleen ontzettend fijn, maar is dus ook nog eens goed voor het milieu.

Een T-shirt van Bamboe

Een Bamboe T-shirt voelt ontzettend zacht aan, blijft langer droog en zal minder snel gaan stinken, ook wanneer je zweet. Maar hoe komt dit? Het grootste verschil zit hem in de vezel van de plant. De vezels van Bamboe zijn veel ronder dan die van gewoon katoen. Waardoor je ontzettend glad en dus zacht garen krijgt. Het is helaas niet mogelijk om een Shirt alleen uit Bamboe te produceren. Katoen zorgt namelijk voor stevigheid en duurzaamheid. De combinatie van bamboe en katoen zorgt er dus voor dat de voordelen van beide naar voren komen! Hierdoor krijg je een T-shirt wat zacht aanvoelt, een fijn draagcomfort heeft en waar tijdens de productie ook nog eens rekening wordt gehouden met het milieu!